Begeleiding

Je bent misschien op het moment dat je mijn site bezoekt, geconfronteerd met verlies in je leven of je hebt reeds verlieservaringen meegemaakt.

Wellicht ben je op zoek naar houvast of een manier om meer inzicht te krijgen in jouw proces of in dat van je partner, kind, ouder, vriend, collega, cliënt. 

 

Er zijn vele vormen van verlies: Je rouwt om verlies van iemand of iets dat je niet (meer) hebt. Een dierbare overlijdt of je weet dat hij of zij komt te overlijden; je hebt een onvervulde kinderwens; de hond waar je zo aan gehecht was, heb je moeten laten inslapen; je bent je baan verloren; je bent gescheiden of je ouders zijn gescheiden; je gezondheid laat je in de steek. 

 

Rouw is een een gezonde reactie op verlies, een proces zonder eindpunt, een dynamisch proces dat zich ontwikkelt door ons leven heen, een blijvende zoektocht naar betekenis, een aanpassingsproces aan een wereld die - binnen en buiten ons - steeds weer verandert. 

In mijn begeleiding ga ik uit van de veerkracht dat ieder mens in zich heeft om op eigen unieke wijze om te gaan met verlies. 

Het gaat er niet om gemis te laten verdwijnen of verder te leven ondanks het gemis, maar om verder te leven mét het gemis. 

 

Ik hoop je weer uitzicht te mogen bieden op een veelkleurig verlieslandschap waarin jij jouw unieke rouwtraject kunt bewandelen en beleven.